Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τόνισε επανειλημμένα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην υποστελέχωση του δασικού κλάδου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Δικαιολογημένα ο Κλάδος Υπαλλήλων του Τμήματος Δασών προχωρεί σε δίωρη στάση εργασίας αύριο λόγω της μη αποπαγοποίησης κενών θέσεων πρώτου διορισμού στο Τμήμα Δασών αλλά και τη συμπερίληψη μόνο των μισών – σε πρώτη φάση – θέσεων που καταργήθηκαν την περίοδο 2012 – 2015 στο νομοσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020.

Ενώ έγινε διάβημα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για αποπαγοποίηση των 57 θέσεων, ωστόσο σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο  αποφάσισε την αποπαγοποίηση 13 μόνο θέσεων, οι οποίες δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετές.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, κ. Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως «η Βουλή των Αντιπροσώπων θα αποπαγοποιήσει άμεσα όποιο αριθμό θέσεων της ζητηθεί από την Κυβέρνηση».

Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη η αντίδραση των δασικών υπαλλήλων για να αποφύγουμε όσο το δυνατό πιο έγκαιρα τα χειρότερα. Ας μην επαναληφθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά όπως το 2016 με τις πυρκαγιές στο δάσος τις Σολέας, όπου σύμφωνα με την έκθεση της ερευνητικής επιτροπής, σοβαρό αρνητικό ρόλο για την καταστροφή έπαιξαν τα μέτρα αποχής των δασικών υπαλλήλων από υπερωριακή εργασία.

Στηρίζουμε τα δίκαια δικαιώματα των δασικών υπαλλήλων και ζητούμε την άμεση συμπλήρωση των κενών στη στελέχωση του Τμήματος Δασών.