Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας, που καθημερινά λόγω και έργω συνεχίζει να λειτουργεί ως πηγή αστάθειας της περιοχής. Η πρόσφατη διασύνδεση των Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, δια στόματος Ερντογάν, δείχνει μάλιστα πως η Τουρκία έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια ακόμα και να προσιδιάζει σε ευρωπαϊκό κράτος, ξεκινώντας ένα ξεδιάντροπο παζάρι. Ασφαλώς από τον γύρο των παρανομιών και των προκλήσεων δεν θα μπορούσε να λείψει και η Κύπρος, για την ΑΟΖ της οποίας και πάλι εξέδωσε παράνομη Navtex, με τη συγκατάβαση βεβαίως των “αρχών” του ψευδοκράτους.

Αυτή είναι η Τουρκία που ορισμένοι καλλιεργούν αυταπάτες ότι έχει αλλάξει στάση. Αυτός είναι και ο κ. Ακιντζί, που το τελευταίο διάστημα δεν είναι τίποτε άλλο από παρακολούθημα της Άγκυρας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναρωτιόμαστε όμως, τι περιμένει να κερδίσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από την περιβόητη πλέον κοινωνική συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη; Για εμάς, δεν υπάρχει επίδικο της συνάντησης αυτής, που θα μπορούσε να καταλήξει υπέρ των συμφερόντων των Κυπρίων. Αντίθετα όμως, το πλαίσιο διεξαγωγής της συνάντησης, χωρίς δηλαδή καθορισμένη ατζέντα, είναι αυτό που θα επιτρέψει στον κ. Ακιντζί να γίνει ο μεσάζων της Άγκυρας, προτάσσοντας όλες τις παράνομες απαιτήσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, με βασικότερες αυτές σχετικά με τη συνδιαχείριση του ορυκτού μας πλούτου.