Στα 40 εκατομμύρια ανέρχεται το πόσο που χρειάζονται τα γήπεδα στην Κύπρο για να επιδιορθωθούν και να αναβαθμιστούν όπως δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά την σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις των γηπέδων.

Συγκεκριμένα μόνο δύο γήπεδα πληρούν όλες τις προδιαγραφές, τα οποία είναι το ΓΣΠ και το ΑΕΚ Αρένα, τα υπόλοιπα στάδια χρειάζονται βελτιώσεις, άλλα πιο πολλές και άλλα πιο λίγες. Γι’ αυτό το σκοπό έχει οριστεί μια Επιτροπή που αποτελείται από την Αρχή Αδειοδοτήσεων Σταδίων, τον ΚΟΑ, την Αστυνομία και τον Σύμβουλο του Προέδρου για τα θέματα σταδίων και την ΚΟΠ.

Αυτή η πληροφορία δεν είναι καινούργια. Όσοι αντιδρούσαν στην κάρτα φιλάθλου ισχυρίζονταν ότι η νομοθεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί λόγω ακαταλληλότητας των γηπέδων. Έχουν περάσει ήδη δυο χρόνια και δεν υπήρξε διακριτή πρόοδος.  

Τώρα πληροφορηθήκαμε ότι η Επιτροπή θα αξιολογήσει, από τις μελέτες που θα γίνουν, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των σταδίων, ούτως ώστε να αρχίσει σταδιακά η επιδιόρθωση των σταδίων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ευελπιστούμε πως οι αλλαγές θα γίνουν τουλάχιστον σε δύο χρόνια, και ζητάμε ένα χρονοδιάγραμμα που θα προσδιορίζει ακριβώς τον χρόνο άλλα και τις αλλαγές.