Η κυβέρνηση με τη σημερινή  προεκλογική εξαγγελία της για τα νέα στεγαστικά προγράμματα αδικεί τον εαυτό της. Διακρίνουμε πολλές θετικές ιδέες και σωστές προσεγγίσεις στο σύνολο των κυβερνητικών εξαγγελιών αλλά διερωτόμαστε γιατί έπρεπε να περιμένει την τελευταία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές για να κάνει τις εξαγγελίες. 

Γνωρίζοντας πολύ καλά πως αυτές οι προεκλογικές εξαγγελίες τυγχάνουν εκμετάλλευσης από την εκάστοτε κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε δημόσια ότι έχουμε πικρή πείρα σε σχέση με τα προεκλογικά μεγάλα λόγια που ακούσαμε.

Η στεγαστική πολιτική είναι ένα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν σήμερα την Κύπρο και είναι άμεσα συνυφασμένο με το θέμα των αστέγων, την πρώτη κατοικία, το δικαίωμα απόκτησης στέγης. Καλέσαμε την κυβέρνηση εδώ και καιρό  να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στεγαστική πολιτική, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπάρχουσα κατάσταση.

Δυστυχώς κάποιες πτυχές των εξαγγελιών φαίνεται να προσφέρουν νέες ευκαιρίες για κέρδη για τους ντιβέλοπερς τις εργοληπτικές εταιρείες και τους μεγαλοϊδιοκτήτες γης. 

Έστω και προεκλογικά, ας εισακουστεί η εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στην εφαρμογή ενός αποτελεσματικού στεγαστικού σχεδίου που να ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών και όχι των εργολάβων και των μεγαλοϊδιοκτητών γης.