Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να εξετάσει επιτέλους τη δημιουργία ολιγομελούς ομάδας αστυνομικών, η οποία θα φροντίζει για τη διασφάλιση της ευημερίας των ζώων.

Είμαστε στη διάθεση του υπουργείου να καταθέσουμε απόψεις σε σχέση με τα προσόντα και τη διαδικασία επιλογής των αστυνομικών, τα καθήκοντα και την απαιτούμενη συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Έστω και τώρα, και ελπίζουμε άμεσα, να προχωρήσει η ενεργοποίηση του νόμου για την αστυνομία των ζώων.

Η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε με εισήγηση των Οικολόγων το 2012 και από τότε, παρόλο που έχουν γίνει αρκετά διαβήματα προς υλοποίησή της, ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με την άρνηση των αρμοδίων.

Δυστυχώς η Κύπρος παραμένει πάρα πολύ πίσω στα δικαιώματα των ζώων. Χιλιάδες ζώα, ζουν υπό άθλιες συνθήκες, αλυσοδεμένα ή εγκλωβισμένα σε κλουβιά, ενώ οι κακοποιήσεις τους από ανεγκέφαλους είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Ελπίζουμε το υπουργείο Δικαιοσύνης να αποφασίσει σύντομα τη δημιουργία της αστυνομίας των ζώων και είμαστε στη διάθεσή του να συμβάλουμε, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που να αποτελεί ένα μέτρο ανάπτυξης της προστασίας των ζώων και όχι απλά ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα.