Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει απόφαση για το θέμα του κοινού υποψηφίου των πέντε κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές.

Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα αποφασίσουμε για τη θέση του Κινήματος. Ας μη σπεύδουν κάποιοι να μας κατατάσσουν στο ένα ή το άλλο “στρατόπεδο”.

Η θέση μας παραμένει σταθερή και αμετάθετη, όπως κατατέθηκε από τον πρόεδρο του Κινήματος, κ. Γιώργο Περδίκη, από τον περασμένο Αύγουστο, ήτοι να είναι ένας ο /η υποψήφιος και οι προγραμματικές συγκλίσεις να αφορούν όλο το φάσμα των πολιτικών και όχι μόνο το κυπριακό.

Όμως το κλίμα που έχει δημιουργηθεί δεν είναι το κατάλληλο και σίγουρα μας λυπεί.

Καλό θα ήταν να αποφεύγονται η δημόσια αλληλογραφία και αντεγκλήσεις που δεν βοηθούν προς την επίτευξη του στόχου της ενότητας. Δηλαδή την επιλογή ενός υποψηφίου από τον ενδιάμεσο χώρο και μάλιστα, όπως είναι και η πρότασή μας, το ορθότερο θα ήταν αυτός ο υποψήφιος να μην είναι αρχηγός κόμματος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε υπόψη άλλη συνάντηση για το θέμα, παρά μόνο εκείνη της Παρασκευής με την ηγεσία του ΔΗΚΟ.