Εκφράζουμε την θλίψη και την απογοήτευσή μας για το χθεσινό περιστατικό βίας και σχολικού εκφοβισμού, το οποίο έλαβε χώρο σε σχολείο της επαρχίας Λεμεσού μόλις μια εβδομάδα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022 – 2023.

Οι γονείς του μαθητή προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία και σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει γίνει ξανά καταγγελία πριν ένα χρόνο για εκφοβισμό του ίδιου παιδιου. Μας ξενίζει το γεγονός πως η αστυνομία δεν θα προχωρήσει σε ποινική δίωξη επειδή η υπόθεση αφορά ανήλικους. Θεωρούμε πως η αστυνομία οφείλει να διερευνήσει και να τεκμηριώσει επαρκώς την υπόθεση εναντίον των συγκεκριμενων ανηλίκων, ούτως ώστε να επιβληθούν ποινές τουλαχιστον από την διεύθυνση του σχολείου.

Ακόμη πιο θλιβερό είναι το γεγονός ότι το σχετικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας απεικονίζει άλλους μαθητές να παραμένουν άπραγοι και να γελούν με την βία που ασκείται στον 13χρονο μαθητή.

Ως Νεολαία Οικολόγων, ζητούμε από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν δράση και να τοποθετηθούν δημόσια επί του θέματος. Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας ως προς την απάθεια που επιδεικνύει το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας και τους καλούμε να λάβουν τις ευθύνες τους.

Νεολαία Οικολόγων