Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο έκρινε αθώους τους επιχειρηματίες κ. Γιώργο Έλληνα, Γιώργο Λοή, τον πρώην γραμματέα της ΣΠΕ Αγίας Φύλας κ. Κώστα Παύλου και τον κ. Γιώργο Αριστοτέλους πρώην τμηματάρχη χορήγησης δανείων της ΣΠΕ, οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι για 115 συνολικά κατηγορίες. 

Ωστόσο, το ίδιο δικαστήριο κατέληξε μεταξύ άλλων σε συμπεράσματα ότι στην συγκεκριμένη ΣΠΕ δεν ακολουθούνταν οι καθιερωμένες και γενικά αποδεκτές τραπεζικές πρακτικές για χορήγηση πιστωτικών διευκολύνσεων. 

Με όλο τον απαιτούμενο σεβασμό στις αποφάσεις των Δικαστηρίων, οφείλουμε να πούμε ότι η κοινή γνώμη αντιδρά σε τέτοιου είδους αποφάσεις. Η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται τέτοιου είδους ως προσπάθεια εμπέδωσης ενός κλίματος ατιμωρησίας και δη όταν τα συμπεράσματα απόφασης του Κακουργιοδικείου καταλήγουν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Με αυτές τις αποφάσεις που λαμβάνονται, σύμφωνα με τις οποίες τελικά κανένας δεν τιμωρείται, ουσιαστικά επιβεβαιώνεται στα μάτια της κοινωνίας ότι εν τέλει δεν πρόκειται να τιμωρηθεί κανένας για τα μεγάλα οικονομικά εγκλήματα και ότι όποιος εμπλέκεται σε μεγάλα σκάνδαλα, γλιτώνει από την τιμωρία με τη βοήθεια ακριβοπληρωμένων δικηγόρων, και ο νόμος εξαντλεί την αυστηρότητα του πάνω στους φτωχούς και αδύνατους δανειολήπτες.