Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέα Φακοντή, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητά την επίσπευση της συζήτησης της πρότασης νόμου που αφορά την εγγραφή των φωτογράφων, που κατέθεσε από τις 12/07/2012 ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης. 

Η θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την κατοχύρωση του επαγγέλματος του φωτογράφου πλέον επιβάλλεται, καθώς τα τραγικά γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα με τον κατ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος  στον ελεύθερο του χρόνο ασκούσε και το επάγγελμα του φωτογράφου και το οποίο χρησιμοποιούσε για να προσεγγίσει τα θύματα του, καταδεικνύουν την αδήριτη ανάγκη να ρυθμιστεί το συντομότερο δυνατό το επάγγελμα.

Δυστυχώς έχει αποδειχθεί με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το επάγγελμα του φωτογράφου έχει σχέση με θέματα ασφάλειας υγείας και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , ακόμα και της ανθρώπινης ζωής. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εργαζόμαστε προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα η συζήτηση της εν λόγω πρότασης νόμου, μετά και από την έκκληση του Παγκύπριου Συνδέσμου Φωτογράφων. Εφόσον συζητηθεί η πρόταση θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση ώστε να ρυθμιστεί η κατοχύρωση του επαγγέλματος.