Ζητήματα εγείρονται από τη μελέτη δημιουργίας του νέου μεγάλου εμπορικού κέντρου (mall) στη Λάρνακα, η οποία προβλέπει τη γειτνίαση με το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ευθύ θέμα ασφάλειας λόγω των παρακείμενων αποθηκών καυσίμων, που βρίσκονται στο χώρο του στρατοπέδου. Πέραν όμως από την επικινδυνότητα, όπως περιγράφεται, δε μπορούμε να παραβλέπουμε τις επιπτώσεις μιας τέτοιου μεγέθους εγκατάστασης και χρήσης, για την ίδια την πόλη και το περιβάλλον της.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, τόσο για την αλλαγή χρήσης γης που προβλέπεται για την εν λόγω ανάπτυξη, με επιπτώσεις στον αστικό και εμπορικό ιστό, αλλά και για την αποψίλωση των δέντρων στον περιβάλλοντα χώρο. Τονίζουμε, ότι ειδικά για την πολύπαθη πόλη της Λάρνακας, η τακτική κοψίματος δέντρων και αντικατάστασής τους με τσιμεντένια μπλοκ, μόνο υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής μας δημιουργούν!

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών περιμένουμε να τηρηθούν τα αυτονόητα για την ασφάλεια της περιοχής, του περιβάλλοντος και τη στήριξη των θέσεων εργασίας στο λιανεμπόριο.

Το Κίνημα καλεί το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων να απορρίψει την -κατά παρέκκλιση του τοπικού σχεδίου- αίτηση για την χορήγηση πολεοδομικής άδειας για κατασκευή mall καταστημάτων δίπλα από το ΚΕΝ Λάρνακας.