Η σημερινή είδηση, αναφορικά με τη μετατροπή δωματίου του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ σε δωμάτιο φυλακών, προκειμένου να νοσηλευτεί εκεί ο καταδικασθείς μεγαλοδικηγόρος και φίλος του προέδρου Αναστασιάδη, κ. Παναγιώτης Νεοκλέους, εγείρει σειρά εύλογων ερωτημάτων.

Ποιοι οι λόγοι που οδήγησαν σε δύο συνεδριάσεις του ιατρικού συμβουλίου, εντός της ίδιας εβδομάδας; Πως δικαιολογείται η απόφασή του ιατροσυμβουλίου και ποιοι λόγοι το ανάγκασαν στην ευνοιοκρατική αυτή μεταχείριση;

Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η ανάληψη από μεριάς του κράτους, μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, του κόστους για τις μετατροπές που απαιτούνται και τη φρούρηση του φυλακισμένου, που ανέρχεται στο μισό εκατομμύριο ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να ενισχύσει ανέργους, ομολογιούχους και εν γένει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε αναγκαία την εξέταση της απόφασης από την Ελεγκτική Υπηρεσία ως ελάχιστη κίνηση, για την υπεράσπιση της μεταχείρισης όλων των εγκλείστων, με όρους ισότητας. Στηρίζουμε το αίτημα για άμεση συζήτηση του θέματος στην κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου.