Μετά από καταγγελίες κατοίκων της κοινότητας Μαθηκολώνης, αντιπροσωπεία του Κινήματος επισκέφθηκε την περιοχή το καλοκαίρι του 2018 και αξιολόγηση την επικρατούσα τότε κατάσταση.

Η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική, καθώς επρόκειτο για ένα πάρκο εγκαταλελειμμένο με κλειστή είσοδο, παιγνίδια σκουριασμένα και παγκάκια σε άθλια κατάσταση. Μοναδικό σημάδι ζωής, μερικές κότες, με τις οποίες κάποιος άγνωστος φρόντισε να “εμπλουτίσει” το πάρκο, επιφέροντας μαζί την πράξη του κινδύνους για τη δημόσια υγεία, πέραν από την παρανομία της χρήσης του χώρου προφανώς κατά το δοκούν!

Οι ενέργειες του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προς τον Κοινοτάρχη το Κοινοτικό Συμβούλιο και την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, έφεραν θετικά αποτελέσματα.

Ο χώρος δεν είναι πλέον ένας λερωμένος ορνιθώνας, καθώς οι κότες έχουν απομακρυνθεί και το πάρκο έχει ανοίξει προκειμένου να το χαίρονται και να το απολαμβάνουν οι πολίτες.

Και επειδή η ποιότητα ζωής δεν μπορεί να είναι ένα γράμμα κενό, η κοινότητα σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση οφείλει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δηλαδή να επιδιορθώσει τις υποδομές του πάρκου και να το καθαρίσει.

Το πάρκο ως ορνιθώνας: 

Μαθικολώνη πάρκο σε ορνιθώνα 3

Μαθικολώνη πάρκο σε ορνιθώνα 3

Μαθικολώνη πάρκο σε ορνιθώνα 3

Το πάρκο σήμερα: 

tsilarkes

tsilarkes