Μετά από πρωτοβουλία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ο Δήμος Έγκωμης, αποφάσισε να δημιουργήσει στην συμβολή των οδών Αναστασοπούλου και Οικονομάκη στην Έγκωμη, ένα νέο χώρο Πρασίνου εις μνήμη του αείμνηστου ακάματου εργάτη της Οικολογίας και εκλεκτού φίλου και συνεργάτη, Σάββα Φιλίππου.

Πέρυσι φυτεύσαμε στην μνήμη του Σάββα Φιλίππου 40 δέντρα στο πάρκο που θα φέρει το όνομά του. Φέτος, με την ευκαιρία του πρώτου ετήσιου μνημόσυνου του Σάββα Φιλίππου, συνεχίζοντας το δικό του οικολογικό έργο, συνεχίσαμε με ακόμα μια δεντροφύτευση στον συγκεκριμένο χώρο, ενισχύοντας ακόμα πιο πολύ το πράσινο.

Η δεντροφύτευση έλαβε χώρα στις 08:30 σήμερα το πρωί, παρουσία του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη, του Δημάρχου Έγκωμης κ. Ζαχαρία Κυριάκου, του δημάρχου Στροβόλου, δημοτικών συμβούλων και στελεχών του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Ο Σάββας Φιλίππου από το 1989 ήταν μέλος της Οικολογικής Κίνησης Κύπρου και ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος Οικολόγων (1996).  Με την είσοδο του Κινήματος για πρώτη φορά στην Βουλή το 2001, ανέλαβε τη θέση του  Γενικού  Συντονιστή του Κινήματος έως το 2002. Από τότε εκλεγόταν ανελλιπώς μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ενώ είχε υπηρετήσει το Κίνημα σχεδόν από όλα τα σημαντικά πόστα. Ο Σάββας Φιλίππου διετέλεσε τα τελευταία χρόνια Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος.

Ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος, μετά την ολοκλήρωση πρόσφατα της θητείας του ως Αναπληρωτής Πρόεδρος και ενώ αντιμετώπιζε ήδη σοβαρά προβλήματα υγείας, προσέφερε πάντα τις πολύτιμες υπηρεσίες του καταθέτοντας σοβαρές και τεκμηριωμένες απόψεις, βασισμένες στις πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες του, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και Εκτελεστικής Γραμματείας, από την θέση του υπευθύνου οικονομικών θεμάτων κοκ

Ο Σάββας Φιλίππου είχε πλούσια κοινωνική δράση και ήταν δραστήριο μέλος πολλών Φιλανθρωπικών και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

Υπήρξε Πρόεδρος της Κυπριακής Ομάδας Διάσωσης και του Συνδέσμου Πρόωρων Αφυπηρετησάντων Υπαλλήλων Τράπεζας Κύπρου, Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Αστέρας Στροβόλου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του προσφυγικού Σωματείου Πενταδάκτυλος Κερύνειας. Επίσης διετέλεσε μέλος πολλών άλλων συνδέσμων και κοινωφελώνοργανώσεων.

Δεντροφύτευση 11Δεντροφύτευση 11Δεντροφύτευση 11Δεντροφύτευση 11Δεντροφύτευση 11Δεντροφύτευση 11Δεντροφύτευση 11Δεντροφύτευση 11Δεντροφύτευση 11Δεντροφύτευση 11Δεντροφύτευση 11