Στις 20 Ιουνίου ξεκινά η δεύτερη φάση στις αφίξεις των αεροδρομίων καθώς για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από χώρες που ανήκουν στην κατηγορία Α, δεν θα απαιτείται πιστοποιητικό, ενώ για την κατηγορία Β’ θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου από πιστοποιημένο εργαστήριο με αρνητικό αποτέλεσμα και ο οποίος να έγινε εντός 72 ωρών πριν την αναχώρηση τους.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί δεν εμπνέει ανησυχία η εγχώρια μετάδοση του ιού, αλλά είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που πρέπει να ανησυχήσουν περισσότερο την Κυβέρνηση.

Τα εισαγόμενα κρούσματα στην Κυπριακή Δημοκρατία δημιουργούν εύλογα ερωτήματα ως προς τους ελέγχους που γίνονται αλλά και για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται ελλείψεις ή και καθυστερήσεις (όπως π.χ. το κλείσιμο των αεροδρομίων). Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αρχή της κρίση του κορωνοϊού, η καθυστέρηση στο κλείσιμο των αεροδρομίων ήταν μια αστοχία που στοίχισε τη διάδοση της επιδημίας στη Κύπρο. Αυτή την αστοχία παραδέχτηκε δημόσια ο ίδιος ο υπουργός.  Ας μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη.   

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε τον σκεπτικισμό μας για τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, ενώ παρατηρούμε με ανησυχία να κάνουμε «εισαγωγές» κρουσμάτων από το εξωτερικό.