Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πραγματοποιεί ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση για την κλιματική κρίση τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στις 19:00 και θα προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση από τη σελίδα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στο Facebook (https://www.facebook.com/cygreens).

Η κλιματική κρίση είναι η μεγαλύτερη κρίση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Γι’ αυτό και πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε μόνο αποφάσεις, αγνοώντας πλήρως τις επιστημονικές συστάσεις και να ξεκινήσουμε άμεσα την δράση.

Η κλιματική κρίση απειλεί άμεσα τις κοινωνίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο οξεία, με την πιθανή κατάρρευση των οικοσυστημάτων να θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ζωή στον πλανήτη. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για το ρόλο του ανθρώπου στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και τις τεράστιες οικονομικές και ηθικές συνέπειες της αδράνειας. Αν δεν τιθασεύσουμε την κλιματική αλλαγή, μεγάλες εκτάσεις του πλανήτη θα καταστούν ουσιαστικά μη κατοικήσιμες.

Δυστυχώς όμως, η Κύπρος είναι μια εκ των χωρών που, σε πολιτικές που αφορούν το περιβάλλον και ευρύτερα την οικολογία έχει μείνει πίσω, στους πλείστους από τους τομείς που αφορούν την πράσινη πολιτική. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως ο πλανήτης Γη είναι το μοναδικό σπίτι των ανθρώπων και των ζώων. Δεν έχουμε άλλο πλανήτη να μας φιλοξενεί.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι υποψήφια βουλεύτρια Λευκωσίας κα. Μαρία Κολά, υποψήφια βουλεύτρια Λευκωσίας κα Αλεξία Σακαδάκη και Νατάσα Ιωάννου, υποψήφια βουλεύτρια Κερύνειας.

Το κοινό μέσω της πλατφόρμας του Facebook θα μπορεί να υποβάλει ερωτήματα στους ομιλητές μας σχετικά με το θέμα.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://fb.me/e/22CcBfjHf