Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δηλώνουμε απογοητευμένοι από την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να διαλύσει τον Ουλαμό Πάταξης Λαθροθηρίας της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ).

Από αυτή την εξέλιξη οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι λαθροθήρες και οι οργανωμένοι παγιδευτές ζώων και πουλιών, οι οποίοι κερδοφορούν παρανομώντας.

Καταγγελίες οργανωμένων κυνηγών κάνουν λόγο πως η απόφαση λήφθηκε κατόπιν πιέσεων από σεσημασμένους λαθροθήρες ενώ η οργή που εκφράζουν είναι δικαιολογημένη. Την ίδια άποψη εκφράζουν και οι ακτιβιστές για την σωτηρία των πουλιών απο την παράνομη παγίδευση.

Είναι άξιον απορίας γιατί η Κυβέρνηση αποφεύγει να υπερασπιστεί το νόμο και τους φορείς που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της εφαρμογής του, όπως πχ. τον ουλαμό πάταξης της λαθροθηρίας της ΜΑΑΔ , την Υπηρεσία Θήρας κοκ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε πως καθήκον της οργανωμένης πολιτείας είναι να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Επαναλαμβάνουμε πως για να σταματήσει η εκτεταμένη συγκάλυψη των περιπτώσεων λαθροθηρίας, απαιτείται ουσιαστική πολιτική βούληση. Δυστυχώς, οι πρόσφατες αποφάσεις δίνουν το μήνυμα προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.