Μετά από πρόσκληση των κατοίκων της Δυτικής Λεμεσού ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μαζί με τον συντονιστή των Επαρχιών Λεμεσού – Πάφου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Βατί για να συναντήσουν τους κατοίκους και να δουν επιτόπου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η έντονη  μυρωδιά και οι καπνοί από τις ρωγμές είναι σε διάφορα σημεία ορατοί, ενώ κατά μήκος του δρόμου προς την βιομηχανική Αγίου Σιλά ο δρόμος είναι γεμάτος με σκουπίδια.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Λεμεσού βιώνουν ένα γολγοθά και το κράτος ακόμα σφυρίζει αδιάφορα. Κάθε βράδυ οι οσμές από το Βατί, η ανεξέλεγκτη καύση ελαστικών και άλλων υλικών, στην περιοχή Αγίου Σιλά, δημιουργούν ένα δηλητηριώδες «κοκτέιλ», που επηρεάζει τους κατοίκους Ύψωνα – Πολεμιδιών και όχι μόνο.

Στην περιοχή βρέθηκε και συνεργείο του ΡΙΚ που είδε και κατέγραψε τους κατοίκους να παρουσιάζουν τα προβλήματα της περιοχής.

Ευελπιστούμε ότι η δημοσιοποίηση των προβλημάτων από το ΡΙΚ θα αναγκάσει τους κυβερνώντες επιτέλους να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να τερματιστούν τα προβλήματα της περιοχής.  

Οι εικόνες από την περιοχή(επισυνάπτονται) είναι ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης που βιώνουν οι κάτοικοι οι οποίοι πλέον νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.