Για ακόμη μια φορά δείξαμε το πρόσωπο μας, το πρόσωπο της ελλιπής περιβαλλοντικής συνείδησης που χαρακτηρίζει πολλούς από εμάς. Μετά από καταγγελίες από πολίτες για απόρριψη μπαζών στην ανατολική όχθη του ποταμού Πεδιαίου στη Λακατάμια το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ενημέρωσε άμεσα τη Δημοτική Αρχή για την περιβαλλοντική ρύπανση και ζητήσουν όπως άμεσα επιλυθεί το πρόβλημα.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Λοΐζος Δημητρίου μετέβη χθες 26/01/21 στο σημείο όπου και διαπίστωσε το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής όπου παρόντες ήταν και λειτουργεί του Δήμου Λακατάμιας.

Σε σημερινή επίσκεψη μας με έκπληξη διαπιστώσαμε η «επίλυση» του θέματος ήταν θα θαφτούν τα  μπάζα και τα σκουπίδια κάτω από όγκους χωμάτων. Ως επακόλουθο αναγκαστήκαμε να καταγγείλουμε το θέμα την αστυνομία ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τις αρχές Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και Τμήμα Περιβάλλοντος.

Δυστυχώς εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι ο Δήμος Λακατάμιας αντί να μετακινήσει τα μπάζα και τα σκουπίδια τα έθαψε επιτόπου δίπλα από τα πρανή του ποταμού. Αυτό σημαίνει πως με τις επόμενες βροχές ο ποταμός πολύ πιθανόν να ξεθάψει και να παρασύρει τα μπάζα πιο κάτω αυξάνοντας το κίνδυνο για πλημμύρα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε άμεσα τους αρμόδιους να επιληφθούν του εν λόγω ζητήματος του οποίο χρήζει άμεσης διαχείρισης.Η κατάσταση είναι τραγική και ευελπιστούμε να μην παρατηρήσουμε εκ νέου άλλα παρόμοια φαινόμενα.

 

 ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ 25ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ 25ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ 25ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ 25ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ 25ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ 25ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ 25ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ 25ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ 25ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ 25ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ 25ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ 25ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ 25