Η επικοινωνιακή διαχείριση της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ που προσπαθούν να παρουσιάσουν μια πολιτική τους αποτυχία ως επιτυχία, μόνο θυμηδία προκαλεί.  

Η Κυβέρνηση αναγκάστηκε μετά από πιέσεις που προήλθαν από Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς να συμμορφωθεί με νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή (μετά από πρόταση νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών) και να ετοιμάσει νομοθετικό πλαίσιο (κανονισμό) για το επενδυτικό σχέδιο δηλαδή το σχέδιο των «χρυσών πολιτογραφήσεων».  

Είναι η πρώτη φορά μέσα στα 12 χρόνια που λειτουργεί το σχέδιο που δίνεται η ευκαιρία στη Βουλή και την κοινωνία να καταθέσουν δημοκρατικά τις απόψεις τους και να έχουν λόγο στη διαμόρφωση των όρων αυτού το σχεδίου.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να υπάρχουν καλά στοιχεία και βελτιώνεται η κατάσταση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών που με συνέπεια – και μόνο του κάποτε – εργάστηκε για να σταματήσει η εκμετάλλευση του σχεδίου από τους ημέτερους και τη γνωστή μικρή ομάδα ευνοούμενων κύκλων (επιχειρηματιών και μεσαζόντων). Θα περιμένουμε την κατάθεση του κανονισμού στη Βουλή – κάτι που θα έπρεπε να γίνει από την 1η Φεβρουαρίου – για να καταθέσουμε εισηγήσεις, ενώ εκκρεμούν ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εσωτερικών, προτάσεις νόμου του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών.