Καλαντάρι Φεβρουαρίου

4 Φεβρουαρίου –     Μετά από αρκετά παράπονα πολιτών που δέχθηκε το επαρχιακό γραφείο Οικολόγων Λάρνακας για ρύπανση περιοχής, η οποία γειτνιάζει με την Αλυκή της Λάρνακας, αλλά και για το γεγονός ότι έχουν εγκατασταθεί παράνομα, μεταξύ άλλων, παράγκες και κλουβιά,  επισκέφθηκε επί τόπου την περιοχή αντιπροσωπεία της επαρχιακής επιτροπής Οικολόγων Λάρνακας και προχώρησε σε όλες εκείνες τις ενέργειες για αποκατάσταση των παρανομιών. Μετά τις ενέργειες των Οικολόγων συνεργεία του Δήμου Λάρνακας απομάκρυναν μεγάλο μέρος των αχρήστων υλικών.

6 Φεβρουαρίου – Μετά από παρέμβαση της Γενικής Γραμματέα της Νεολαίας Οικολόγων κ. Αλεξίας Σακαδάκη, ο Δήμος Λευκωσίας ανταποκρινόμενος σε σχετική επιστολή μετακίνησε επικίνδυνα συρματοπλέγματα που βρίσκονταν σε τμήμα του Πεζόδρομου – Ποδηλατόδρομου στον Πεδιαίο Ποταμό.

7 Φεβρουαρίου – Μετά από ενέργειες του Κινήματος οικολόγων Περιβαλλοντιστών προς το Δήμο Λευκωσίας και την Green Dot έχει μετακινηθεί κάδος ανακύκλωσης μπροστά από το μεσαιωνικό μνημείο του Αγίου Γεωργίου του Σταυρού του Μισιρίκου, ο οποίος προκαλούσε συσσώρευση σκουπιδιών και ακολούθως περιβαλλοντική μόλυνση της περιοχής.

10 Φεβρουαρίου –   Μετά από τρία χρόνια παράνομης και καταχρηστικής εκμετάλλευσης από την εταιρεία λεωφορείων ΖΗΝΩΝ, κρατικής γης (ιδιοκτήτης Υπουργείο Εμπορίου Ενέργειας Βιομηχανίας και Τουρισμού) στην περιοχή Παμπούλα στην Λάρνακα,  η επαρχιακή επιτροπή Οικολόγων Λάρνακας με συντονισμένες προσπάθειες τόσο προς τον ιδιοκτήτη του τεμαχίου γης όσο και προς τον Δήμο Λάρνακας, επέτυχε την εκκένωση του οικοπέδου από την εταιρεία ΖΗΝΩΝ. Στα τρία χρόνια της παράνομης χρήσης του τεμαχίου ως 24ωρης διάρκειας χώρο στάθμευσης των λεωφορείων έγινε η ζωή αβίωτος για τους περίοικους που βρέθηκαν σε κλοιό ηχορύπανσης, σκόνης και οχληρίας.

14 Φεβρουαρίου – Μετά από καταγγελίες που έλαβε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για λειτουργία αυθαίρετου συνεργείου ελαστικών στην Αγία Βαρβάρα στη Λευκωσία, το Κίνημα προχώρησε σε έκδοση ανακοίνωσης και ενέργειες προς τους Έπαρχο Λευκωσίας, Υπουργό Εσωτερικών και Επίτροπο Διοικήσεως για άρση της παρανομίας και αποκατάσταση του περιβάλλοντος της περιοχής. Το Κίνημα ενημερώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών πως η παράνομη χρήση του καταστήματος ως συνεργείο ελαστικών έχει τερματιστεί και το αυθαίρετο εμπορευματοκιβώτιο που είχε τοποθετηθεί, απομακρύνθηκε.