Κηλίδα πετρελαίου εντός της μικρής λίμνης στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου Αθαλάσσας, εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020. Στην περιοχή παρατηρείται επίσης έντονη η δυσωδία του πετρελαίου.

Σήμερα αναμένεται το Τμήμα Αλιείας και το Τμήμα Δασών να προβούν σε ενέργειες και μέτρα για απορρύπανση της λίμνης. Πρόκειται για ένα χώρο που φιλοξενεί ψάρια, χελώνες και πουλιά, ενώ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών και κυρίως παιδιών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε τη ρύπανση των νερών της μικρής λίμνης και αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές όχι μόνο να καθαρίσουν τη λίμνη αλλά επίσης και να εντοπίσουν την εστία ρύπανσης αλλά και οι υπαίτιοι αυτής της ενέργειας να τιμωρηθούν.

Πρέπει επιτέλους να παρθούν μέτρα ούτως ώστε να σταματήσει η διαρροή υγρών αποβλήτων από τις γύρω οικιστικές περιοχές και το οδικό δίκτυο.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Πέρδικης μετέβηκε χτες το απόγευμα στη λίμνη Αθαλάσσας και εξέτασε από κοντά την κατάσταση.  Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι «ΣΙΓΜΑ» δήλωσε: «οι αρμόδιοι να φροντίσουν να διερευνήσουν το επεισόδιο, να δουν ποιος είναι ο υπεύθυνος, εάν υπάρχουν επιπτώσεις πάνω στην ιχθυοπανίδα και την πτηνοπανίδα και βέβαια να καθαρίσει άμεσα η λίμνη».