Μια αδικία που έπρεπε να αποκατασταθεί άμεσα ακόμα αναζητεί λύση, με τους αρμόδιους ακόμα να λένε ότι αυτή βρίσκεται κοντά. Πόσο εύκολα και γρήγορα οι αρμόδιοι δημιουργούν τα προβλήματα στους απλούς πολίτες και πόσο αργούν να βρουν λύσεις όταν δεν πρόκειται για τα μεγάλα συμφέροντα;

Δυστυχώς όποιος βιάζεται σκοντάφτει, όπως λέει και η λαϊκή ρήση, που στην περίπτωση του Συνεργατισμού ταιριάζει απόλυτα. Διότι όλη η προχειρότητα συνεπεία βιασύνης ξεπουλήματος του Συνεργατισμού, φάνηκε επί των διαδικασιών μεταφοράς των λογαριασμών στην Ελληνική Τράπεζα.

Κατά τα άλλα η μετάβαση μας έλεγαν θα γίνει ομαλά και χωρίς προβλήματα. Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει για να παραδεχτούν ότι κάτι πήγε στραβά;

Το γεγονός ότι οι συμψηφισμοί λογαριασμών στο Συνεργατισμό, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των πελατών προκάλεσαν τέτοιας έκτασής αναστάτωση, αποτελεί την κορυφαία απόδειξη μιας ανοργάνωτης μετάβασης.

Καλούμε άμεσα, Κυβερνώντες, τράπεζα και λοιπούς εμπλεκόμενους να ασχοληθούν και να επιλύσουν το πρόβλημα άμεσα. Επαναλαμβάνουμε ότι είναι οι πολιτικές ευθύνες είναι εμφανείς, όπως και οι ευθύνες από πλευράς της διοίκησης του Συνεργατισμού.

Πάντως mea culpa δεν ακούσαμε στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου το περασμένο Σάββατο, όπως βέβαια δεν ακούσαμε και πως θα αποκατασταθεί και η εξόφθαλμη αδικία.