Στο προσκήνιο ξανά το περιβόητο κατασκοπευτικό βαν του Ισραηλινού Avni. Αυτή τη φορά σύμφωνα με πληροφορίες γνώριζαν για τις κινήσεις του βαν οι Αστυνομικοί Διευθυντές των Επαρχιών Αμμοχώστου και Λάρνακας ενώ ακόμα επιβιβάστηκαν στο εν λόγω όχημα Αστυνομικοί, Αξιωματικός της ΥΚΑΝ και στέλεχος της ΚΥΠ.

Πολλοί ισχυρίζονταν εδώ και καιρό ότι οι κυπριακές αρχές έκαναν χρήση του βαν γι’ αυτό και αναμενόταν ότι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας θα γλίτωνε παρά το ένταλμα σύλληψης και τις κατηγορίες εναντίον του. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που σκάνδαλα και τέτοιου είδους υποθέσεις «κουκουλώνονται» χωρίς οι αρμόδιοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει όμως με την συγκεκριμένη υπόθεση είναι τι συμβαίνει με αυτό το όχημα τώρα; Και εάν η κυβέρνηση το αξιοποιεί ακόμη προς όφελος της.

Απαιτούμε άμεση ενημέρωση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις δραστηριότητες της Ισραηλινής εταιρείας, τις σχέσεις  της με τα κόμματα, την Αστυνομία και άλλες κρατικές υπηρεσίες.