Οι Οικολόγοι ζητούν δημοσίευση του πορίσματος της διοικητικής έρευνας, ανάληψη και απόδοση ευθυνών και αναθεώρηση των σχεδιασμών για το οδικό δίκτυο στον Ακάμα.

Για το υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα αναχωρήσει αύριο, Πέμπτη (21/12) και ώρα 14:30, η οικολογική χορωδία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η οποία θα ψάλλει τα “Κάλαντα του Ακάμα”* στον υπουργό κ. Ξενοφώντος.

Ο Ακάμας απειλείται, γεγονός που δεν μας επιτρέπει να μένουμε θεατές, περιμένοντας πορίσματα και έρευνες.

Τις προηγούμενες μέρες, εν μέσω παύσης των έργων κατ’ εντολή του αρμόδιου υπουργού, το Τμήμα Δασών φαίνεται να έδωσε οδηγίες στον εργολάβο του έργου για άμεση επανέναρξη των εργασιών στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα, κάτι που ευτυχώς σταμάτησε. Παρ’ όλα αυτά, η κακή συνεννόηση μεταξύ αρμοδίων του ιδίου υπουργείου, είναι ορατή.

Επιπλέον οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και η Ελεγκτική Υπηρεσία ζητούν την δημοσίευση της διοικητικής έρευνας που διέταξε ο υπ. Περιβάλλοντος. Ένα πόρισμα που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε ευθύνες καταλογίζει, ούτε σοβαρά λάθη αποδίδει. Ένα πόρισμα που παραμένει μυστικό και γεννώνται λογικά ερωτήματα ως προς τον λόγο ή τον σκοπό που δεν δημοσιεύεται.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαγρυπνεί και ανησυχεί για τον Ακάμα. Ως εκ τούτου, στηρίζει πλήρως τα αιτήματα προς δημοσίευση του πορίσματος και καλεί τον αρμόδιο υπουργό άμεσα να το πράξει.