Δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας «Αλήθεια» κάνει λόγο για οδηγίες του Προέδρου Αναστασιάδη προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας ούτως ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για εφαρμογή του θεσμού του εθνικού κατώτατου μισθού έως το 2021.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζουμε την απόφαση – εάν και εφόσον αυτή ευσταθεί. Ήταν εδώ και καιρό απαίτησή μας να καθιερωθεί ένας δίκαιος κατώτατος μισθός έτσι ώστε να μην επιτρέπεται σε εργοδότες να πληρώνουν αυθαίρετα και όσα θέλουν τους υπαλλήλους τους εκμεταλλευόμενος τη θέση ισχύος τους.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως η εξέλιξη αυτή θα τερματίσει την σημερινή εκμετάλλευση που υφίστανται πολλοί εργοδοτούμενοι διαφόρων επαγγελμάτων, οι μισθοί των οποίων σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξευτελιστικά χαμηλοί.

Πόσες έρευνες πρέπει να διεξαχθούν ακόμα για να αντιληφθεί η Κυβέρνηση πως είναι υποχρέωση της – μετά από διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς – να ορίζει κατώτατο εθνικό μισθό;

Ευελπιστούμε η εν λόγω οδηγία να υλοποιηθεί και να μην μείνει μόνο στα λόγια, όπως μας έχει συνηθίσει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη.