Η «Λίμνη των Ροδαφινιών» η αλλιώς «Τρύπα του Σίελη» όπου ήταν ένα εντυπωσιακό φυσικό αξιοθέατο στη Χλώρακα της Επαρχίας Πάφου πριν από περίπου 6 χρόνια είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς για να φτιάξουν παραλία για τους τουρίστες χωρίς να νοιαστούν καν για το περιβάλλον και την φυσική ομορφιά της Λίμνης γιατί φυσικά το μόνο που ενδιαφέρει κάποιους είναι το χρηματικό όφελος.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου από την αρχή στάθηκε ενάντια της εν λόγω ανάπτυξης στην Λίμνη των Ροδαφινιών με πολλές παρεμβάσεις και επιστολές προς τους αρμόδιους για να αποτραπεί η εν λόγω καταστροφή.

Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε πως μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων άλλα και του Κινήματος αποφασίστηκε όπως αποκατασταθεί – όσο «μπορεί» να αποκατασταθεί – η Λίμνη των Ροδαφινιών, λόγω του ότι με το μπάζωμα έγινε πολύ σοβαρή ζημία στην λεκάνη στην οποία εισχωρούσε με φυσικό τρόπο το θαλασσινό νερό έτσι θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να επουλωθούν οι πληγές από το ίδιο το περιβάλλον και να επανέλθει ξανά η θαλάσσια ζωή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος στην εν λόγω λίμνη, και επαναλαμβάνουμε πως πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κάθε λογής ανάπτυξη εις βάρος της φύσης και του περιβάλλοντος. 

Εκφράζουμε επίσης έπαινο στον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό όμιλο Χλώρακας o οποίος κατέβαλε συνεχή και έντονη προσπάθεια για αποκατάσταση της φύσης.  

Τέλος οφείλουμε να αναφέρουμε τη θετική συμβολή της επαρχιακής διοίκησης Πάφου στην αποκατάσταση της χημείας στο περιβάλλον.