Την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα προσέλθουν σήμερα στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γεώργιος Περδίκης.

«Παρά το γεγονός ότι τα κόμματα δεν μας έδωσαν την ευκαιρία να ψηφίσουμε με οριζόντια ψηφοφορία αυτή τη φορά πιστεύω ότι οι πολίτες θα πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της δημοκρατίας και θα προσέλθουν στη δημοκρατική διαδικασία, θα δώσουν το ‘παρών’ τους και θα διεκδικήσουν το δικό τους μέλλον. Το δικό τους μέλλον μέσα από μια Ενωμένη Ευρώπη, μια ενωμένη Κύπρο», δήλωσε ο κ. Περδίκης, στο Δημοτικό Σχολείο Δασουπόλεως, στη Λευκωσία, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Εκλογικό Κέντρο Β’.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε εξάλλου ότι «υπάρχει κατά κόρον παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας».

«Η εκλογική νομοθεσία επιβάλλει να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας, γι’ αυτό και εγώ, σεβόμενος τη νομοθεσία, δεν θα προβώ σε δηλώσεις που θα υποδεικνύουν στους πολίτες τι θα κάνουν σήμερα. Θεωρώ ότι όταν υπερασπίζεται κάποιος τη νομοθεσία υπερασπίζεται τη δημοκρατία και όταν αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία πρέπει να υπερασπιζόμαστε και να ακολουθούμε τις νομοθεσίες», είπε.

(ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΓΒΑ)