Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με τίτλο: «ΓεΣΥ: Tι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες», στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, καθώς και ο Γραμματέας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων κ. Νικόλας Φιλίππου. Κύριος ομιλητής ήταν ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας κ. Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Η ημερίδα έκλεισε με τοποθετήσεις από εκπροσώπους διάφορων οργανισμών ή συνδέσμων που εκπροσωπούν ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις ή ασθένειες, καθώς και πολίτες που συμμετείχαν στην ημερίδα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του ευχαρίστησε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και τον Πρόεδρο του κ. Γιώργο Περδίκη για την σημερινή εκδήλωση, η οποία ήταν ενημερωτική και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Εξήρε τον σκοπό της εκδήλωσης και ανέφερε ότι εκδηλώσεις όπως η σημερινή, καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, οι πολίτες χρειάζονται ενημέρωση.

Σχετικά με την παραίτηση του κ. Νίκολσον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός ανέφερε ότι έχει εξευρεθεί αντικαταστάτης, το όνομα του οποίου έγινε γνωστό. Πρόκειται, όπως είπε για τον κ. Σταμάτη ο οποίος είχε εμπλακεί στους σχεδιασμούς για το Γενικό Σχέδιο Υγείας από τη δεκαετία του ’90.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανέφερε ότι «πλέον έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία για υλοποίηση του ΓεΣΥ και πως οι πολίτες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι δική τους υπόθεση και κατάκτηση της κοινωνίας, την οποία θα πρέπει να την υποστηρίξουν.

Το ΓεΣΥ δέχεται επιθέσεις και είναι η ώρα που τα κόμματα θα πρέπει να στηρίξουν τα δικαιώματα των πολιτών και κατ’ επέκταση των ασθενών.

Η σημερινή εκδήλωση είναι μια έμπρακτη υποστήριξη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στο ΓεΣΥ και στα δικαιώματα των πολιτών.

Όλο το υλικό που θα τεθεί στην διάθεση του Κινήματος από τον ΟΑΥ θα σταλεί σε όλες τις επαρχίες, αλλά και θα διανεμηθεί και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που προετοιμάζει το Κίνημα τους επόμενους μήνες για την ενεργοποίηση των πολιτών»