Δήλωση Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τον Συνεργατισμό

Δεν έχουμε καμία σχέση με το κομματικό γιουρούσι και φαγοπότι που στήθηκε γύρω από το σκάνδαλο του Συνεργατισμού στην περίοδο πριν από το 2013 και δεν δώσαμε ποτέ με την ψήφο μας στη Βουλή το δικαίωμα στην Κυβέρνηση να καταστρέψει τον Συνεργατισμό.

Σε όλη μας την πολιτική πρακτική από το 1996 μέχρι και σήμερα είχαμε προτάσεις στήριξης της ιδέας του Συνεργατισμού, προβάλλαμε την ανάγκη αποκομματικοποίησης και ήμασταν ενάντια στην εκμετάλλευσή του για ίδιον συμφέρον.

Συνεπώς, υπάρχουν αναμάρτητοι, οι οποίοι δικαιούνται να καταγγέλλουν – και καταγγέλλουν – τα παραδοσιακά κόμματα τα οποία, ως φάνηκε και από το πόρισμα της τριμερούς επιτροπής, ενεπλάκησαν στην αποδόμηση της συνεργατικής ιδέας, αλλά και την Κυβέρνηση καθώς και προσωπικά τον Υπουργό Οικονομικών γιατί ξεκάθαρα ευθύνονται για την καταστροφική πορεία του Συνεργατισμού, από το 2013 και μετά.

Επίσης υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και αναμένουμε από τη νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα να οδηγήσει τα πρόσωπα αυτά ενώπιον της Δικαιοσύνης.