Ξεκάθαρες είναι ​οι ​προθέσεις του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο θέμα του αγωγού μεταφοράς του φυσικού αερίου. Αντιπροσωπεύοντας για ακόμα μια φορά τις θέσεις τις Τουρκίας και με ευκαιρία τα όσα ειπώθηκαν σε δηλώσεις που αφορούν την τριμερή Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, ο κ. Ακιντζί δηλώνει πως ο αγωγός πρέπει να περάσει από την Τουρκία.

Ο εντεταλμένος – όπως διαφαίνεται – της Άγκυρας Μουσταφά Ακιντζί, απειλεί τάχα πως αν ο αγωγός διέλθει μέσω Τουρκίας, θα μπορέσει να επικρατήσει και ειρήνη στην περιοχή.

Είναι αυτή η συμβολή του κατοχικού ηγέτη στην προσπάθεια να επαναρχίσουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό;

ΔΥΣΗ και ΑΚΕΛ εμμένουν στις θέσεις τους για το ζήτημα αυτό;

Διαπιστώνουμε ότι στην κυπριακή ηγεσία επικρατεί μια σύγχυση σε σχέση με τον δρόμο που θα ακολουθήσει το κυπριακό φυσικό αέριο, γεγονός που καταδεικνύει ότι το θέμα αυτό δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα.

Την ίδια ώρα ο κ. Ακιντζί καλεί την Ευρώπη (η οποία έχει ήδη ανακοινώσει χρηματοδότηση μελετών για το έργο East-Med) καθώς και τον ΟΗΕ να είναι οι επόμενοι που θα υποστηρίξουν την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προειδοποιούμε ότι ο κ. Ακιντζί εκτός από το γεγονός ότι στηρίζει πλήρως τις μεθοδεύσεις και τους στόχους της Τουρκίας, ύπουλα και στρατηγικά τοποθετείται στα θέματα Κυπριακού και ενέργειας με απώτερο σκοπό να εκθέτει την Ελληνοκυπριακή πλευρά ως σαν να είναι ο κατεξοχήν υπαίτιος.