Δεν πείθουν πλέον οι δηλώσεις των κυβερνώντων για πάταξη του εγκλήματος και “μηδενική ανοχή”. Αυτά ακούγαμε άλλωστε ακούμε για χρόνια και ιδιαίτερα την περασμένη θητεία από τους ίδιους αρμόδιους.

​Όπως τότε, τα ίδια ακούμε και σήμερα.

Αντ’ αυτού, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τους Κυβερνώντες που εμπλέκονται να τοποθετηθούν.

Αφενός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να αναλάβει προσωπικά το ξεκαθάρισμα της όλης κατάστασης που επικρατεί και να τοποθετηθεί επί των σοβαρών ζητημάτων που εγέρθηκαν εδώ και μέρες σε σχέση τόσο με την αστυνομία όσο και το οργανωμένο και μη οργανωμένο έγκλημα. Μέχρι στιγμής δεν ακούσαμε από τον κ. Αναστασιάδη μια επί της ουσίας τοποθέτηση στο όλο πρόβλημα, παρά μόνο οργισμένες ατάκες μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού. Εκτός κι αν δεν τον απασχολεί το θέμα. ´Αλώστε ο ίδιος – όπως και οι πολιτικοί αρχηγοί- δεν νιώθουν την ανασφάλεια αφού φρουρούνται από διμοιρίες αστυνομικών.

Αφετέρου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου ​οφείλει να δώσει απαντήσεις στα πολλά συσσωρευμένα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία της Αστυνομίας, τις δυνατότητες που έχει, τον εξοπλισμό που τις παρέχεται για να κάνει τη δουλειά της, καθώς και την επάρκεια των μελών της.

Είναι ενημερωμένος για την βιοτεχνία βομβών που λειτουργεί στη Λεμεσό;

Ενημερώθηκε ή όχι κατ’ επανάληψη η Αστυνομία σε σχέση με τη δράση σεσημασμένου υπόπτου που καταζητείτο για τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Λεμεσό;

Γιατί ο Αρχηγός της αστυνομίας δηλώνει ότι το έγκλημα έχει μειωθεί την ώρα που η κοινή γνώμη, μερικές ώρες μετά, πληροφορήθηκε τα γεγονότα στη Λεμεσό;

Ευσταθούν όσα καταγγέλλει ο δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνος;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αφουγκραζόμαστε τους πολίτες και γνωρίζουμε ότι πολλοί δεν αισθάνονται ασφαλείς με όλα όσα συμβαίνουν. Διερωτώνται μαζί με μας, προς τι η αύξηση των αστυνομικών φρουρών σε πολιτικά πρόσωπα, την ώρα που κατά γενική ομολογία η έλλειψη προσωπικού στην αστυνομία είναι ηλίου φαεινότερη.