Σε αυτοπεριορισμό για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν τις επόμενες 14 μέρες ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, ο αναπληρωτής εκτελεστικός γραμματέας του Κινήματος κ. Γιώργος Στυλιανίδης και τα άλλα  μέλη της αποστολής που την περασμένη εβδομάδα είχαν μεταβεί στην  Ελλάδα για σειρά εκδηλώσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπροσωπεία του Κινήματος την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων και επαφών στην Αθήνα. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου σε συνεργασία με την Κυπριακή Πρεσβεία και τους Οικολόγους Πράσινους μεγάλη εκδήλωση με θέμα το Κυπριακό περιβάλλον και τις προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης.  Το πρωί της ίδιας μέρας ο κ.  Περδίκης συναντήθηκε με τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και τη γραμματεία του κόμματος Οικολόγοι Πράσινοι.  Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου που πλήγηκε από τις περσινές φονικές πυρκαγιές και στο δάσος που φυτεύσαμε για αποκατάσταση ενός καμένου πάρκου. Η αντιπροσωπεία επέστρεψε στη Κύπρο τη περασμένη Κυριακή. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εναρμονίζεται πλήρως με τις οδηγίες που εξέδωσε το πρωί της Τρίτης 10 Μαρτίου το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τα άτομα που ταξίδεψαν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα. Χωρίς να υπάρχει πραγματικό πρόβλημα το Κίνημα εφαρμόζει την αρχή της συνετούς αποφυγής και πρόληψης την οποία πάντοτε πρεσβεύει και προωθεί. Πρώτα από όλα έρχεται η υγεία. 

Καλούμε όλους και όλες να ακολουθήσουν τις οδηγίες και συστάσεις του Υπουργείου Υγείας χωρίς πανικό και άγχος. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά όχι τραγική και ανεξέλεγκτη. Η συνετή και σώφρων υπεύθυνη στάση όλων των πολιτών θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Ας επιδείξουν όλοι και όλες την μεγίστη κοινωνική υπευθυνότητα και ωριμότητα.

Τονίζουμε πως ο αυτοπεριορισμός του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη και της αντιπροσωπείας του Κινήματος γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους και ως ένδειξη πολιτικής συνέπειας και κοινωνικής ευθύνης.