Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” δίνεται συνέχεια στην υπόθεση που αναδείχτηκε μετά από αλληλογραφία του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργου Περδίκη, εν σχέσει με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη διερεύνηση της ποινικής υπόθεσης για καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος από την Αθλητική Ομοσπονδία Παραπληγικών και Αναπήρων. Σε δήλωσή του για τις αποκαλύψεις του δημοσιεύματος, ο κ. Περδίκης αναφέρει:

“Ξεπερνάει κάθε λογική να δημιουργείται εκ πρώτης όψεως η εικόνα πως η αρμόδια Νομική Υπηρεσία την ίδια ώρα που έχει βάλει την υπόθεση στο αρχείο, να απαντά θεσμικά πως αυτή η υπόθεση διερευνάται. Το γεγονός μάλιστα ότι αναφερόμαστε σε μια περίπτωση με πιθανή κατάχρηση δημοσίου χρήματος, κάνει το ζήτημα ακόμα πιο σημαντικό, αφού προκαλεί ερωτήματα για το πως είναι δυνατό τέτοιες υποθέσεις να τυγχάνουν τόσο επιπόλαιης διαχείρισης.

Γεννιούνται σοβαρά ερωτήματα για την ποιότητα της συνεννόησης μεταξύ των διωκτικών αρχών. Όταν άλλα λέει η Νομική Υπηρεσία και άλλα η αστυνομία για μια περίπτωση διερεύνησης σκανδάλου διαφθοράς ορισμένων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, διερωτάται κανείς βάσιμα, ποια ελπίδα υπάρχει για τη διερεύνηση υποθέσεων εκατομμυρίων.

Ταυτόχρονα όμως εγείρεται και ακόμη ένα θέμα, αυτό της εν συνόλω εγκυρότητας όσων απαντήσεων δίνουν θεσμικά όργανα και υπηρεσίες. Θα πρέπει να γίνει σαφές, πως για να λειτουργήσει η δημοκρατία και να αναπτυχθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς, απαιτείται αυτοί να διαχειρίζονται κάθε πτυχή της λειτουργίας τους με τη δέουσα σοβαρότητα, ανεξαρτησία και ουδετερότητα.

Εμείς γνωρίζουμε ότι για τη συγκεκριμένη περίπτωση, άνωθεν πολιτικές πιέσεις οδήγησαν στο κουκούλωμα. Αυτό το θέμα δε θα τελειώσει εδώ. Με την έναρξη των εργασιών της Βουλής, θα εγγραφεί το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών και οι αρμόδιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.