Η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, όπως αναφέρεται και στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” αναφορικά με την υπόθεση της δωρεάν παραχώρησης μετοχών του Συνεργατισμού, επιβεβαιώνει τις θέσεις που κατέθεσαν ο Γενικός Ελεγκτής και ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργου Περδίκη.

Όπως προκύπτει από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διαδικασία που προωθείται από την κυβέρνηση, πάσχει τόσο τυπικά, όσο και στην ουσία της.

Είναι φανερό ότι η εξαγγελία συνδέεται με την προεκλογική περίοδο. Όμως αυτά τα προεκλογικά κόλπα κρύβουν σοβαρούς κινδύνους. Η δωρεάν διάθεση των μετοχών θα οδηγήσει στο πάτο την τιμή της μετοχής του Συνεργατισμού με πιθανό αποτέλεσμα να υπάρξει διαφοροποίηση του μετοχικού σχήματος σε χαμηλή αξία, με τον εν δυνάμει “στρατηγικό επενδυτή” να αγοράζει σωρηδόν μετοχές μικρομετόχων. Οι μετοχές που θέλει να μοιράσει ο υπουργός σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι χαρτιά χωρίς αξία, ενώ η δωρεάν διάθεση των μετοχών θα γίνει το μέσον μέσω του οποίου θα επιτευχθεί το ξεπούλημα του Συνεργατισμού.