“Χαιρετίζουμε την απόφαση της ολομέλειας της Βουλής, η οποία απέρριψε καθολικά την κυβερνητική αναπομπή του νόμου που μειώνει το φόρο κατανάλωσης για προϊόντα που έχουν παραχθεί σε μικρά ζυθοποιεία, που προήλθε από πρόταση νόμου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τη διακομματική απόφαση στήριξης του Νόμου, που μετά από δική μας εισήγηση κατατέθηκε και ψηφίστηκε. Η αναπομπή του από τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας κ. Συλλούρη, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρινόταν σε προβλήματα ουσίας που προκαλούσε ο νόμος, αλλά μάλλον στο ότι το περιβάλλον που δημιουργείται, δυσκολεύει τον αφανισμό των μικρών ζυθοποιείων από τους κολοσσούς του κλάδου. Ασφαλώς αυτό ενοχλεί κάποια μεγάλα συμφέροντα που δε δέχονται ούτε το 1% της αγοράς να καλύπτεται από τα 5-6 μικρά οικογενειακά ζυθοποιεία που λειτουργούν στο νησί μας.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σεβαστεί τις ομόφωνες αποφάσεις της Βουλής και να μην επιδιώξει να προσβάλλει δικαστικά το νόμο. Οι μικρές ζυθοποιίες και οι εργαζόμενοι σε αυτές, χρίζουν προστασίας και όχι στοχοποίησης, έναντι των αθέμιτων πρακτικών των μεγάλων ανταγωνιστών τους.”