Δηλώσεις Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη

Ζούμε σε μια χώρα που ακόμα ο φόρος και ο ΦΠΑ κυνηγούν αλύπητα τον μικρό επιχειρηματία, τον υπάλληλο, τον εργάτη. Να ξέρουμε ότι υπάρχουν μικροί επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν δικαστικές αποφάσεις, ακόμα και τον κίνδυνο φυλάκισης, για παρακοή διατάγματος.

Την ίδια ώρα ομολογείται από τον Έφορο Φορολογίας ότι υπάρχουν κατηγορίες επιχειρηματιών γνωστών επαγγελμάτων οι οποίοι φοροδιαφεύγουν κατά κόρον και κατά εκατομμύρια. Το δίκτυ του φόρου είναι τόσο λεπτό για να πιάνει τα μικρά κουνούπια αλλά διαφεύγουν τα μεγάλα έντομα. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες διαφεύγουν επειδή έχουν καλούς δικηγόρους, ενώ οι μικροί μπαίνουν σε περιπέτειες.

Επιβάλλεται να εφαρμοστούν σωστά μέτρα καταπολέμησης της πραγματικής φοροδιαφυγής που να μπορούν να ανιχνεύουν τους μεγάλους φοροφυγάδες να τους κυνηγούν.

Επιπλέον αποδείχθηκε ότι η επιβολή ΦΠΑ στα οικόπεδα είναι μια μεγάλη φούσκα όπως την έχει μετατρέψει η Βουλή και δεν άξιζε το χρόνο και τους μισθούς για να γραφτεί και να ψηφιστεί αυτή η νομοθεσία. Οι εισπράξεις είναι ανάξιες αναφοράς, δεν προσφέρει ουσιαστικά στα δημόσια οικονομικά.