Με δική του ατζέντα προσήλθε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και όπως κατέγραψε ο τύπος ακολούθησε ένα δικό του πλάνο, ενώ υπήρξαν και σημεία κατά την κατάθεσή του που άλλα ρωτήθηκε και άλλα απάντησε.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ουδεμία ευθύνη δεν αποδέχτηκε ο κ. Γεωργιάδης για την Κυβέρνηση, ή τους χειρισμούς που έγιναν, αλλά καταλόγισε ευθύνες στην Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου γιατί δεν είπε αυτά που ανέφερε στην Ερευνητική Επιτροπή την ώρα που έπρεπε.

Δυστυχώς η τακτική που επέλεξε ο Υπουργός, ο οποίος δεν παρέλειψε – όπως καταγράφει ο τύπος – να συμμετέχει και σε αντιπαραθέσεις με τον Πρόεδρο της Ερευνητικής Επιτροπής κ. Γιώργο Αρέστη, είναι παραπλανητική και παρελκυστική. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν ικανοποιούμαστε από τις απαντήσεις του κ. Γεωργιάδη και βεβαίως δεν μπορούμε να δεχθούμε τις εξηγήσεις του. Ο κάθε μέσος, αντικειμενικός και αμερόληπτος πολίτης , δηλαδή η κοινωνία, που παρακολουθεί την όλη διαδικασία έχει εξαγάγει προφανώς τα δικά της συμπεράσματα από την χθεσινή παρουσία και συμπεριφορά του Υπουργού Οικονομικών.