Η Γιορτή του Πατέρα καθιερώθηκε να γιορτάζεται, κάθε 3η Κυριακή του Ιούνη, με σκοπό να τιμώνται  οι πατέρες όλου του κόσμου. Ο εορτασμός της ημέρας αυτής, έχει ως στόχο να αναγνωρίσει τη συμβολή που έχουν οι πατέρες και οι πατρικές φιγούρες (father figures) στις ζωές των παιδιών τους. Παράλληλα, θέλει να αναδείξει τη σημασία του πατρικού δεσμού και το ρόλο του πατέρα στην οικογένεια αλλά και την επιρροή που έχει ο πατέρας στην κοινωνία, χωρίς διαχωρισμούς και μακριά από κάθε στερεότυπο.

Ως Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων, θέλουμε να τονίσουμε πως ο ρόλος του πατέρα πρέπει να αναβαθμιστεί. Η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει το ρόλο αυτό και να του προσδώσει την αξία που του χρήζει. Ένα σημαντικό μέτρο είναι η αύξηση της άδειας πατρότητας ώστε να μπορούν μαζί οι δυο γονείς να απολαμβάνουν την πρώτη περίοδο της αύξησης των μελών της οικογένειας τους ως σύνολο και σε συνεργασία.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, είναι άλλη μια ευκαιρία, για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, προς τους πατέρες όλου του κόσμου, χωρίς να ξεχνάμε πως τόσο οι πατέρες όσο και οι μητέρες αποτελούν τα θεμέλια της οικογένειας.