Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα και η δικαιοσύνη οφείλει να τα τιμωρεί χωρίς έλεος.

Με όλο τον απαιτούμενο σεβασμό στις αποφάσεις των Δικαστηρίων, οφείλουμε να πούμε ότι η πρόσφατη καταδίκη σε μόνο τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε παιδεραστή έχει προκαλέσει την αντίδραση της κοινής γνώμης και προσβάλλει το περί δικαίου αίσθημα.

Οι ποινές πρέπει να είναι τέτοιες που όχι μόνο να αποτρέπουν τους δράστες να προβαίνουν στο έγκλημα με στόχο να μειωθούν και τα θύματα, αλλά όταν αυτές απονέμονται να μην προκαλούν το λαϊκό αίσθημα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς το θύμα της υπόθεσης, την ίδια ώρα που συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην παιδεραστία και την όποια μορφή κακοποίησης των παιδιών.

Αύριο – εντελώς συμπτωματικά – η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων (ΓΥ.Κ.Ο), πραγματοποιεί μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την κακοποίηση των παιδιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 μ.μ. στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία. Ομιλήτριες θα είναι η Πρόεδρος του Συμβουλίου Φωνή κ. Αναστασία Παπαδοπούλου και η Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τμήματος του Cyprus Hope For Children κ. Άντρια Νεοκλέους.

inv