Η συζήτηση για την οριζόντια ψηφοφορία έχει ακόμα μακρύ δρόμο να διανύσει. Ο πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, προανήγγειλε μέσω της συνέντευξής του στον «Φ» της Κυριακής ότι θα επανέλθει με νέα πρόταση νόμου για την οριζόντια ψηφοφορία, έχοντας ως σημείο αναφοράς αυτή την φορά, τις βουλευτικές εκλογές.

«Τσίγκλησε» μάλιστα τον ΔΗΣΥ, ότι αυτή την φορά θα είναι εναντίον, προφανώς σε μια προσπάθεια να διαμορφώσει προοπτική για την πρότασή του και να οικοδομήσει πεδίο πρόσφορο για την επόμενη απόπειρα έγκρισης της πρότασης.

Η αναφορά του προέδρου των Οικολογών προκάλεσε την αντίδραση της Πινδάρου, η οποία σήκωσε το γάντι αρχικά με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Δημητρίου.

Ο τελευταίος απάντησε στον πρόεδρο των Οικολόγων ότι η οριζόντια ψηφοφορία αποτελεί διαχρονική θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού.
 
Σε ανάρτησή του ο Δ. Δημητρίου επεσήμανε: «Σε συνέντευξή του σήμερα ο @gperdikes στον @philenewscy εξάγει λανθασμένα συμπεράσματα για τον @DISY. Απαντώ ευθέως πως ο @DISY είναι διαχρονικά υπέρ της οριζόντιας ψηφοφορίας, για όλες τις αναμετρήσεις. Εμείς, ποτέ δε λειτουργήσαμε αλά καρτ. Μην μας μπερδεύετε με άλλους..#cyprusTranslate Tweet».
 

Στον διαδικτυακό διάλογο μετείχε και ο πρόεδρος του Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, όταν προκλήθηκε από πολίτη που υπέβαλε ότι θα έπρεπε ο ΔΗΣΥ να ζητούσε αναβολή της συζήτησης. «Με μια αναβολή και περισσότερο χρόνο θα μπορούσατε να πείσετε το ΔΗΚΟ. (Ειδικά τώρα στα χαρτώματα).

 
1. Το ΔΗΚΟ δεν κατάλαβε τι ακριβώς είναι η οριζόντια.
2. Το ΔΗΚΟ είχε υποβάλει παλαιότερη πρόταση όπως σωστά είπε ο @gperdikes», έγραψε πολίτης.
 
Άμεση ήταν η απάντηση του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος απάντησε στο ίδιο ύφος. «Καλά δεν έπεισαν οι οικολόγοι το Δηκο όταν ήταν παντρεμένοι στις προεδρικές εκλογές και θα πείθαμε εμείς με τα ‘’χαρτωματα?’’», σχολίασε χαριτολογώντας ο Αβέρωφ Νεοφύτου.
2018 12 11 9 28 12

Η πρόκληση δεν έμεινε αναπάντητη από τον Γιώργο Περδίκη. «Σας αγαπάω και τους δύο (Νικόλα και Αβέρωφ) αλλά δεν σας παντρεύομαι. Συστήνω πάντως να κάνετε προικοσύμφωνο πριν το γάμο», ήταν η απάντηση του Γιώργου Περδίκη.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρώην δήμαρχος Κερύνειας Γλαύκος Καριόλου, ο οποίος υπέδειξε ότι η οριζόντια ψηφοφορία είναι κάτι την οποία περιμένει χρόνια και σημασία έχει το αποτέλεσμα.

«Όντως σημασία έχει το αποτέλεσμα. Και είναι αχρείαστα τα υπονοούμενα σ’ αυτούς που στηρίζουν την οριζόντια (και δεν αναφέρομαι σε σας αγαπητέ) αντί να επικεντρωθούμε στο να πείσουμε τους υπόλοιπους. Εκτός και εάν κάποιοι βολεύονται να μην περάσει ποτέ για να ‘χουν κάτι ν’ ασχολούνται», ήταν η απάντηση του Αβέρωφ Νεοφύτου. Με την οποία συμφώνησε και ο πρόεδρος των Οικολόγων. «Αυτό λέω και εγώ», ήταν το σχόλιο του Γιώργου Περδίκη.

Όλα ανοικτά για ευρωεκλογές

Ανοικτά παραμένουν όλα τα σενάρια σε σχέση με τις ευρωεκλογές και τις πιθανές συνεργασίες κομμάτων. Την περασμένη Παρασκευή, συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο της Αλληλεγγύης το οποίο ενημερώθηκε από την πρόεδρο του Κινήματος, Ελένη Θεοχάρους, για τις τελευταίες εξελίξεις στις μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις του πατριωτικού ενδιάμεσου χώρου.
 
Το Εκτελεστικό Γραφείο εξουσιοδότησε την πρόεδρο του κόμματος να διευκρινίσει ορισμένα ζητήματα που εκκρεμούν προ της διαμόρφωσης της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου, που καταστατικά πρέπει να υποβληθεί ενώπιον της Πολιτικής Επιτροπής για σκοπούς λήψης τελικής απόφασης.
 
Φρίξος Δαλίτης – Φιλελεύθερος 11/12/18