Στην Κύπρο των 49 ετών τουρκικής κατοχής ξεκινά η έφεση στην αδιανόητη απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου να συναινέσει στην έκδοση του Κενάν Αγιάς.

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν παύουν να υπόκεινται στην κρίση και στην κριτική των πολιτών και των οργανωμένων συνόλων. Οι δικαστές οφείλουν, και οι πολίτες απαιτούν, να αποδίδεται δικαιοσύνη. Οφείλουν οι δικαστές να κρίνουν στην πράξη τόσο τα τοπικά όσο και τα διεθνή νομοθετήματα, τα οποία πολλές φορές αποτελούν προϊόντα πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων.

Το μοναδικό έγκλημα του Κενάν Αγιάς είναι ότι γεννήθηκε Κούρδος και ότι ενηλικιώθηκε και δρα ως ελεύθερος Κούρδος. Αυτό διώκεται αμείλικτα στην χαϊδεμένη των δυτικών και όχι μόνο συμμάχων μας, Τουρκία.

Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια στην πολιτική δίωξη του Κενάν Αγιάς. Αναμένουμε ότι θα αποφασίσουν να αποδώσουν δικαιοσύνη και να απορρίψουν το αίτημα έκδοσής του. Σε αντίθετη περίπτωση ας εξορίσουν και τη μνήμη του Θεόφιλου Γεωργιάδη στο πυρ το εξώτερο. Και ας σταματήσει η συντεταγμένη Κυπριακή Πολιτεία να τιμά τη μνήμη του. Γιατί στο πρόσωπο του Κενάν Αγιάς εκείνο που «δικάζεται» πρώτιστα στην πατρίδα μας είναι η δράση και η μνήμη του Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Άλκης Παπής

Αναπληρωτής Πρόεδρος

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών