Αύριο 3 Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των ΑμεΑ από τα Ηνωμένα Έθνη,  με στόχο την κινητοποίηση-εφαρμογή της σχετικής Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των αναπήρων

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών οραματίζεται μια Ευρωπαϊκή Κύπρο, μια δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, η οποία θα αντιμετωπίζει τα δικαιώματα όλων με αξιοπρέπεια. Θεωρούμε ως βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας δράσης την στήριξη με κάθε μέσο των δικαιωμάτων των αναπήρων, πάντα σε συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα.

Δυστυχώς ακόμη εν έτη 2019 υπάρχουν τεράστια κενά στην υλοποίηση της αξίας της προσβασιμότητας των δημοσίας χρήσης κτιρίων από τα άτομα με αναπηρίες και ιδιαίτερα τα άτομα που κινούνται με τροχοκάθισμα. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι και η περίπτωση στην Βουλή των Αντιπροσώπων με τον κ. Λαμπριανίδη και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τον Πρόεδρο της Bουλής. 

Μεγάλο πρόβλημα προσβασιμότητας υπάρχει και στα πεζοδρόμια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες ένα άτομο με τροχοκάθισμα έχασε τη ζωή του γιατί δεν υπήρχε χώρος να κινηθεί στο πεζοδρόμιο λόγω της παράνομης στάθμευσης

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μαζί με την ΟΠΑΚ έχουμε ξεκινήσει εκστρατεία για πράσινα και ελευθέρα πεζοδρόμια. Καλούμε την πολιτεία , Κυβέρνηση και Βουλή να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ευαισθησία το ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες.

*Για το σκοπό αυτό ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης θα παρευρεθεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες στα γραφεία της Εφημερίδας Λεμεσού που οργανώνει η Παγκύπρια οργάνωση αποκαταστάσεως αναπήρων.