Το κυνήγι κατά τη διάρκεια της πιο θερμής περιόδου του καλοκαιριού αποτελεί ακόμα ένα επιπλέον κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς.

Όταν χιλιάδες άνθρωποι εκδράμουν στην άγρια φυγή,  “κατασκηνώνουν” σε πρόχειρες κατασκευές- σκοπιές, καπνίζουν ή ψήνουν μέσα σε περιοχές με άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα, είναι λογικό να δημιουργούνται δυνητικοί κίνδυνοι για πρόσκληση πυρκαγιάς.

Αυξημένος είναι και ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Αυτός πηγάζει κυρίως γιατί σε περιοχές κυνηγίου,  επιτρεπόμενες και μη, γειτνιάζουν τουριστικά καταλύματα, εξοχικές κατοικίες, εκδρομικοί χώροι, κατασκηνώσεις, μονοπάτια της φύσης κ.ο.κ. με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια πολιτών ή και τουριστών.

Κατά το παρελθόν είχαν περιέλθει στην αντίληψη των αρμοδίων και επιτηδευμένες προκλήσεις πυρκαγιών με σκοπό την μετακίνηση θηράματος από απαγορευμένες ζώνες κυνηγιού σε επιτρεπόμενες.

Παρόλο που έχουν επιχειρηθεί από μέρους του Κινήματος Οικολόγων  – Συνεργασία Πολιτών και του Προέδρου του κ. Γιώργου Περδίκη διάφορες πρωτοβουλίες όπως ανοικτοί διάλογοι με θέμα τους νόμους περί προστασίας και διαχείρισης πτηνών και θηραμάτων, προτάσεις νόμων σε σχέση με συγκεκριμένου τύπου κυνηγετικών όπλων, την εμπλοκή της ευρωπαϊκής επιτροπής κ.α. ακόμη το καλοκαιρινό κυνήγι δεν είναι ασφαλές για τη φύση και τον άνθρωπο.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί για άλλη μια φορά της αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή για το Αυγουστιάτικο κυνήγι. Ταυτόχρονα καλεί τους κυνηγούς να τηρήσουν την νομοθεσία, την δέουσα σημασία σε θέματα ασφάλειας αλλά και σεβασμού προς το περιβάλλον.