Η χθεσινή αναφορά του Υπουργού Ενέργειας, κ. Λακκοτρύπη στο ζήτημα της γεώτρησης της TOTAL αντί να καθησυχάζει, δημιουργεί προβληματισμό και γεννά ερωτήματα. 

Μιλώντας για το ζήτημα, ο ίδιος αναφέρθηκε σε “πιθανά τεχνικά θέματα” που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε “μικρές” αλλαγές στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι γνωστό ότι στο πρόσφατο παρελθόν τα “τεχνικά προβλήματα” χρησιμοποιήθηκαν ως προκάλυμμα για να καλυφθούν πολιτικές αποφάσεις που είχαν σχέση με τις απαιτήσεις των Τούρκων. Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν πολιτικοί που και σήμερα ζητούν να εφευρεθούν “τεχνικά  προβλήματα” για να αναβληθεί η γεώτρηση της ΤΟTAL.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε πως οποιαδήποτε σύνδεση του ενεργειακού μας προγράμματος με την εξέλιξη των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα, δε μπορεί να γίνει αποδεκτή. 

Με αφετηρία τη θέση αυτή, κάθε αναφορά σε πιθανά “τεχνικά προβλήματα” είναι αχρείαστη. Εξίσου αχρείαστη είναι και η αοριστολογία γύρω από τις ημερομηνίες των εργασιών, τοποθετώντας τες απλώς εντός ενός γενικού χρονικού διαστήματος.

Τέτοιου είδους διαχείριση του θέματος είναι που μας κάνει όλους δύσπιστους σε ένα θέμα που υπάρχει ομοφωνία ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. 

Χρέος όλων μας, αλλά ευθύνη της κυβέρνησης, να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων ενεργειακών δραστηριοτήτων, χωρίς πισωγυρίσματα.