Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ Πέμπτη 09 Νοεμβρίου προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη των ηγετών των Ευρωπαϊκών Πράσινων Κομμάτων (EGP). Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Άλκη Παπή.

Στην τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκαν τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους Ευρωπαίους Πράσινους, οι προτεραιότητες σε τοπικό επίπεδο, καθώς και η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στις επικείμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου. Έγινε επίσης εκτενής συζήτηση για τον πόλεμο που μαίνεται στην περιοχή μας, ο οποίος εξελίσσεται σε μία ανθρώπινη καταστροφή.

Στην παρέμβαση του ο κ. Παπής επισήμανε ότι η αδυναμία επιβολής της δικαιοσύνης εξυπαρχής κατέληξε μετά από δεκαετίες δυστυχίας, στη σημερινή κατάσταση. Τόνισε ακόμη, την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός, την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας στον Παλαιστινιακό λαό, καθώς και την ανάγκη για την έναρξη διαλόγου που θα καταλήξει σε αμοιβαία και διαρκή συμφωνία επίλυσης του Παλαιστινιακού προβλήματος.

Ο κ. Παπής, έθεσε ακόμη τα ζητήματα της κλιματικής δικαιοσύνης, της πράσινης συμφωνίας, καθώς και την οικονομική επιβάρυνση που προκαλεί η διαρκής αύξηση των επιτοκίων στα νοικοκυριά που αδυνατούν να εξυπηρετούν τις δόσεις τους.  Το τελευταίο μαζί με το θέμα της αισχροκέρδειας από τη διαρκή και αδικαιολόγητη ακρίβεια συνθέτουν ένα  δυσβάστακτο οικονομικό κλοιό, ιδιαίτερα στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα του πληθυσμού.