Κανένα δεν άφησε ανεπηρέαστο η οικονομική κρίση που έφερε μαζί της η πανδημία του κορωνοϊού. Πολλές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν ή να μειώσουν δραστικά τον κύκλο εργασιών τους. Όταν μια επιχείρηση δέχεται πλήγμα στα εισοδήματά της, ένα από τα πρώτα μέτρα είναι η μείωση ή παύση των διαφημίσεων, κάτι που μειώνει δραστικά τα εισοδήματα και των μέσων ενημέρωσης καθώς οι διαφημίσεις – αν όχι ολόκληρο – αποτελούν  ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό στα εισοδήματά τους.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ενημερώθηκε από τον Τύπο πως η Κυβέρνηση θα διαθέσει πέριξ των €700.000 ως βοήθεια στα ΜΜΕ.

Μερικά όμως Μέσα Ενημέρωσης (κυρίως ο έντυπος Τύπος) κάνουν λόγο για αδικία στον καταμερισμό του ποσού στον Τύπο.

Ζητούμε από την Κυβέρνηση να υπάρξει ουσιαστική βοήθεια προς τον Τύπο και να διαμοιραστεί δίκαια. Γι’ αυτό πρέπει να ληφθούν υπόψιν παράγοντες όπως ο αριθμός των ατόμων που το μέσο εργοδοτεί, πόσοι από τους εργοδοτούμενους του εκάστοτε μέσου ενσωματωθήκαν στα υφιστάμενα σχέδια της Κυβέρνησης για στήριξη της οικονομίας (επιδότηση μισθών κα), πόσοι λειτουργοί του Τύπου τέθηκαν σε υποχρεωτική άδεια, όπως επίσης και τα κέρδη των επιχειρήσεων (πωλήσεις φύλλων, διαφημίσεις, νούμερα επισκέψεων και τηλεθέασης) πριν την κρίση που έφερε ο κορωνοϊός, αλλά και μετά.

Επίσης πρέπει να τεθεί προϋπόθεση ότι όποιο μέσο ενημέρωσης γίνει αποδέκτης αυτής της στήριξης θα δεσμευτεί ότι δεν θα απολύσει το προσωπικό του γιαγιά λογική περίοδο ανεξάρτητα εάν έκανε χρήση των ειδικών  σχεδίων της κυβέρνησης για στήριξη των εργαζομένων. Ας μην γίνει η κρατική στήριξη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το εφαλτήριο που θα επιτρέψει την απόλυση προσωπικού σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο.