Η διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη αποτελεί ακόμα μια άχρωμη και άοσμη επανάληψη.

Ο Κυπριακός λαός δεν άκουσε τίποτα καινούργιο ή ουσιαστικό.

Στον ένα χρόνο της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη έχουν καταγραφεί θετικά τα οποία προσπάθησε να αναδείξει ο Πρόεδρος. Εμείς δεν μηδενίζουμε τα θετικά της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη για να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, όπως κάνουν τα δύο μεγάλα κόμματα.

Θεωρούμε όμως, ότι αυτή η κυβέρνηση απέτυχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Αντίθετα, ετοιμάζεται να επιβάλει νέες φορολογίες και αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά υλικά.

Επίσης δεν έχουν γίνει αποτελεσματικές ενέργειες για την ποινική έρευνα για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

Για αυτά μιλούν και τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν μιλούν όμως για άλλα θέματα, ίσως γιατί σε αυτά έχουν και τα ίδια ευθύνες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε από τις μεγάλες αποτυχίες για την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη την καταστροφή στον Ακάμα από τα οδικά έργα. Αποκατάσταση δεν έγινε, τιμωρία δεν υπήρξε.

Μεγάλη αποτυχία επίσης, είναι ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα του ξεπουλήματος των Ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα. Δεν έχει λάβει κανένα αποτελεσματικό μέτρο για να εξισορροπηθεί το μεγάλο κακό που έγινε με τον χειρισμό της υπόθεσης με τον Τουρκοκύπριο δικηγόρο.

Θεωρούμε επίσης μεγάλο λάθος τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα του Κούρδου αγωνιστή Κενάν Αγιάζ, ο οποίος ταλαιπωρείται στις φυλακές της Γερμανίας μετά από αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτά είναι μόνο λίγα θέματα που εμάς ως Οικολόγους μας ενδιαφέρουν, αλλά φαίνεται να μην ενδιαφέρουν την κυβέρνηση αλλά ούτε και τα δύο μεγάλα κόμματα.

Εμείς παραμένουμε σταθερά στον χώρο της εποικοδομητικής πράσινης αντιπολίτευσης και κρίνουμε με βάση τις δικές μας αξίες και θέσεις το έργο της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη. Μέχρι σήμερα κρίνεται ως μη ικανοποιητικό.