Δικαιώθηκε τελικά η Ανδριάνα Νικολάου, η οποία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια παλεύει να αποδείξει ότι το παιδί της, ο Θανάσης, ήταν θύμα δολοφονικής πράξης και όχι αυτόχειρας.

Στάθηκε απέναντι στο σύστημα, απέναντι στη Εισαγγελία η οποία εδώ και χρόνια της έλεγε ότι το παιδί της αυτοκτόνησε. Είναι όνειδος το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η Εισαγγελία επιμένει σε αυτή τη θέση.

Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει ότι η διαπλοκή, η διαφθορά και η συγκάλυψη στον τόπο αυτό λειτουργούν κανονικά, είναι ένα κατεστημένο.

Ως Κίνημα Οικολόγων θεωρούμε ότι προκύπτει θέμα για νέα ποινική έρευνα για τον φόνο και αναζήτησης των δολοφόνων. Υπάρχει θέμα ανάληψης ευθύνης για όσους έχουν συγκαλύψει ηθελημένα το έγκλημα αυτό. Τέλος υπάρχει θέμα ανάληψης ευθύνης από την Εισαγγελία.

Το γεγονός ότι οι δύο εισαγγελείς έχουν συμπεριλάβει την υπόθεση Θανάση Νικολάου στο κατηγορητήριο κατά του Οδυσσέα Μιχαηλίδη και καταγγέλλουν την Ομάδα Στήριξης του Γενικού Ελεγκτή γιατί υποστήριξε την αξίωση για απόδοση δικαιοσύνης και διερεύνησης της δολοφονίας του Θανάση, δεν είναι τυχαίο.

Είναι πιο επείγουσα από ποτέ η ανάγκη τροποποίησης του Άρθρου 113 του Συντάγματος, για αποφυγή νέας σύγκρουσης των θεσμικών ρόλων της Νομικής Υπηρεσίας και του Γενικού Εισαγγελέα.

Αύριο, Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στις 4:00 το απόγευμα, με αφετηρία τη Νομική Υπηρεσία, συμμετέχουμε στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί ενάντια στο κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής. Καλούμε κάθε συμπολίτισσα και κάθε συμπολίτη μας να είναι εκεί, να πορευτεί μέχρι το προεδρικό και στείλει το μήνυμα ότι οι δυνάμεις του βαθέως κράτους θα μας βρουν απέναντί τους. Είναι μια πορεία που αξίζει να αφιερωθεί στον δολοφονημένο Θανάση Νικολάου.