Αν και η επέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα στην υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν έπρεπε να γίνει από την πρώτη κιόλας στιγμή, ωστόσο ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζουμε το γεγονός πως διορίζεται ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής για την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε πως ζητούμε από την Κυβέρνηση, όχι μόνο την άμεση και εις βάθος διερεύνηση του θέματος, αλλά και να τύχουν όλα τα πολιτικά κόμματα της αναγκαίας ενημέρωσης περί του προκειμένου θέματος.

Η πρόσφατη κίνηση του Προέδρου να καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο μόνο τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ για συζήτηση του ζητήματος επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας που νιώθουν οι πολίτες του νησιού το τελευταίο διάστημα. 

Δεν δύναται ένας και μόνο πολιτικός αρχηγός να τυγχάνει προνομιακής ενημέρωσης για θέματα ασφάλειας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο λες και αυτά αφορούν μόνο ένα κόμμα και όχι ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία.

Απαιτούμε άμεση ενημέρωση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις δραστηριότητες της Ισραηλινής εταιρείας, τις σχέσεις  της με τα κόμματα, την Αστυνομία και άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Ευχόμαστε καλή δουλειά στον δικηγόρο κ. Ηλία Στεφάνου και τα πορίσματα της έρευνάς του να μην καταλήξουν και εκείνα στον κάδο απορριμμάτων μαζί με τα υπόλοιπα πορίσματα που παραπέμπει το κράτος στις «ελληνικές καλένδες».