Πληροφορούμαστε από τον Τύπο, για τη δήλωση του αρμόδιου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ενρίκο Μπρίβιο, που αναφέρει πως παρακολουθεί τις εξελίξεις αναφορικά με την τροποποίηση του νόμου περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων και πως σε περίπτωση που απαιτηθεί, θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Αλήθεια, ποιος εκπλήσσεται από αυτή την εξέλιξη; Σίγουρα πάντως όχι όσοι βουλευτές επέλεξαν να ψηφοθηρήσουν, κλείνοντας το μάτι στους λαθροθήρες, ελαστικοποιώντας τις ποινές. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς, με περίσσιο θράσος, επιτέθηκαν ενάντια στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για τις “ακραίες” θέσεις μας υπέρ του περιβάλλοντος. Περιμένουμε μια απάντηση, στο κατά πόσο θεωρούν εξίσου “ακραίες” τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε πως δε μπορεί ορισμένοι να αρνούνται την πραγματικότητα, συνδιαλεγόμενοι με τους λαθροθήρες και τους λοιπούς παραβατικούς κύκλους. Πρέπει να αναθεωρηθούν οι διατάξεις του νόμου που ψήφισε η Βουλή και καταστρέφουν την πτηνοπανίδα, εκθέτοντας παράλληλα τη χώρα μας διεθνώς.